Jack Ma op bezoek bij koning Filip

Vorsten

2016-05-23 13:48:00

De Belgische koning Filip heeft maandagochtend bezoek gehad van Jack Ma, de grondlegger van het Chinese internetportaal en internetbedrijf Alibaba. De visite was een vervolg van de ontmoeting die Jack Ma eerder had met Filip tijdens diens staatsbezoek aan China vorig jaar.

Jack Ma had ook aparte gesprekken met de Belgische premier Charles Michel, en verschillende politieke leiders en met diverse topmensen van Belgische ondernemingen en beginnende bedrijven.

Alibaba, dat tal van diensten in zich verenigt zoals het Chinese equivalent van marktplaats en Amazon, wil de ‘toegangspoort tot China’ zijn voor Belgische producten als chocolade en speciaalbieren.

Eerder had Jack Ma al aangegeven hetzelfde te willen met Nederlandse producten, als melkpoeder en kaas. Vorig jaar bezochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima de hoofdvestiging van het bedrijf in Hangzhou.

Alibaba gaat een klein kantoor openen in Brussel als liaison voor de EU-regelgeving, naast het vorige week geopende kantoor in Amsterdam dat de handel met de Benelux in goede banen moet leiden.














Meer België

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana