Michiko ook naar uitvaart Fabiola

Vorsten

2014-12-09 08:29:00

TOKYO – De Japanse keizerin Michiko (80) is vrijdag in Brussel bij de uitvaart van de Belgische koningin Fabiola. Keizer Akihito zal zijn echtgenote volgens de aankondiging van de keizerlijke hofhouding niet vergezellen. Het is pas de tweede keer dat de keizerin zonder haar echtgenoot naar het buitenland reist.

Keizerin Michiko en keizer Akihito waren goed bevriend met de weduwe van koning Boudewijn. Het koppel bezocht België zeven keer sinds 1973. Ze waren ook bij de begrafenis van koning Boudewijn in 1993. Michiko komt naar de begrafenis van Fabiola omdat Japan en België goede banden met elkaar hebben.

De keizerin vertrekt donderdag vanaf luchthaven Haneda in Tokyo. Na de begrafenis op vrijdag keert de keizerin nog dezelfde dag terug, zodat ze op zaterdag terug in Tokyo is.

Koning Margrethe II van Denemarken zal de uitvaart vrijdag ook bijwonen. Vanuit Luxemburg is het groothertogelijk paar, de erfgroothertog en zijn echtgenote, de oude groothertog Jean en nog andere familieleden present.
Andere koningshuizen hebben nog niet bekendgemaakt wie naar België gaat voor de begrafenis van de koningin-weduwe, die vrijdag op 86-jarige leeftijd overleed.


Meer Andere Huizen