Koning Filip beperkt werk niet tot telefoon en video

Vorsten

07-01-2021 21:40:24

Koning Filip volgt de raad om vooral te telewerken niet zo streng op, zo blijkt uit de sociale media en de agenda van het Belgische hof. Donderdag had Filip maar liefst drie fysieke ontmoetingen in het Koninklijk Paleis in Brussel.

Hij ontving daar achtereenvolgens senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose, kamervoorzitter Eliane Tilleux en de deken van het diplomatiek korps, de pauselijke nuntius Augustine Kasujja. Het paleis verspreidde foto’s van de audiënties, waarbij de koning en zijn bezoekers netjes op anderhalve meter van elkaar aan weerszijden van de open haard poseerden.

Koning Filip kreeg eerder deze week ook al visite. Op maandag kwam zoals gebruikelijk eerste minister Alexander De Croo langs in het paleis en dinsdag was vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès te gast.

Het roddelblad P-NWS vroeg zich af of al die ontvangsten wel nodig waren en of de koning niet als andere Belgen zijn ontmoetingen via videoconferenties kon afhandelen. Het paleis zelf geeft op de eigen website ook aan dat dit de richtlijn is van het koningspaar. “De vorsten hebben momenteel hoofdzakelijk telefonische contacten of videoconferenties met de voornaamste actoren uit ons land”, aldus de mededeling.


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord