Koning Filip doet in Denemarken inspiratie op over arbeidsmarkt

Vorsten

06-10-2021 18:07:57

De Belgische koning Filip reist eind oktober af naar Denemarken, samen met onder anderen de minister van Werk en Werkgelegenheid. Tijdens het werkbezoek van 25 tot en met 27 oktober maakt de delegatie kennis met het Deense beleid rondom arbeidsmarkt en scholing, maakte het Belgische koninklijk huis woensdag bekend.

De afgelopen tien jaar heeft Denemarken verschillende hervormingen doorgevoerd met als doel om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Dat doet het land onder meer door belang te hechten aan het levenslang leren gedurende iemands loopbaan. De eerste resultaten van de hervormingen zijn bemoedigend, met name om meer vrouwen en ouderen aan het werk te helpen. De ervaringen zijn interessant voor België, dat in 2030 80 procent van de beroepsbevolking aan het werk wil hebben.

Filip gaat onder meer langs op het Deense Ministerie van Werkgelegenheid en Novo Nordisk, een farmaceutisch bedrijf dat diverse belangrijke elementen van het Deense model toepast in zijn wervingsbeleid voor nieuwe werknemers.

Eerdere jaren bracht de koning al een bezoek aan Duitsland (2015) en Zwitserland (2017) om ervaringen uit te wisselen over dit thema.


Meer België