Koning Filip en koningin Mathilde onderweg naar New York

Vorsten

2020-02-10 15:42:35

Koning Filip en koningin Mathilde zijn maandagmiddag vertrokken naar New York. De Belgische koning zal er woensdag het woord nemen bij de Verenigde Naties, ter gelegenheid van het Belgische voorzitterschap van de Veiligheidsraad.

Het regeringsvliegtuig is vertrokken om 14.30 uur, met aan boord ook 31 muzikanten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, meldt persbureau Belga. Die zullen dinsdagavond een concert verzorgen in de Morgan Library, in hartje Manhattan.

Filip en Mathilde bezoeken dinsdagmiddag eerst het herdenkingsmonument voor de aanslagen van 11 september 2001. Het bezoek valt tevens samen met de Internationale Dag van de Kindsoldaten op 12 februari. Die heeft als thema de bescherming van kinderen in gewapende conflicten. Het koningspaar bezoekt in dat kader een fototentoonstelling.

De koning en koningin zullen hun reis naar New York afsluiten met een bezoek aan het prestigieuze Broadway Theatre, voor de musical West Side Story. De versie in kwestie heeft een Belgisch tintje, met regisseur Ivo van Hove en choreografe Anne Teresa De Keersmaeker
Meer België

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!