Koning Filip krijgt weer ambassadeurs over de vloer

Vorsten

25-06-2020 22:56:11

Koning Filip heeft donderdag het aannemen van geloofsbrieven hervat. In het Koninklijk Paleis in Brussel ontving hij achtereenvolgens de nieuwe ambassadeurs van Montenegro, Portugal, Niger en El Salvador.

De koning had zich voor de gelegenheid in het uniform gehesen en nam de geloofsbrieven persoonlijk in ontvangst. In deze brieven – het zijn twee brieven – vraagt het staatshoofd van het betrokken land aan de koning om zijn nieuwe gezant met open armen te ontvangen en vertelt hij dat diens voorganger inderdaad is vertrokken.

Opvallend was dat koning Filip noch de ambassadeurs of de adjudant van de Belgische vorst een mondkapje droeg. Dat was heel anders dan vorige week in Spanje, waar koning Felipe het groot ceremonieel tenue achterwege liet en de nieuwe ambassadeurs hun geloofsbrieven op een tafel liet leggen. Dat is ook in Nederland het plan wanneer volgende maand weer ambassadeurs naar paleis Noordeinde komen.

In Spanje droeg iedereen een mondkapje, net als eerder deze week in Japan, waar de geloofsbrieven ook niet in handen werden gegeven van keizer Naruhito.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.