Koning Filip leidt verkiezing royal van 2013

Vorsten

2013-12-16 11:53:00

VILVOORDE – De Belgische koning Filip heeft al een forse voorsprong in de populariteitspoll van het VTM-programma Royalty. Koning Filip, die op 21 juli dit jaar zijn vader koning Albert II opvolgde, leidt de verkiezing met voorlopig 49 procent van de stemmen. Komende zondag wordt duidelijk wie zich dé royal van 2013 mag noemen.

Met voorlopig 17 procent van de stemmen volgt prins George, het zoontje van de Britse prins William en zijn echtgenote Catherine. George Alexander Louis werd op 22 juli geboren als prins van Cambridge. Hij is de derde in de lijn van de troonopvolging. Zijn oom prins Harry, die onlangs op expeditie was op de Zuidpool, heeft vooralsnog 7 procent van de stemmen van het Belgische publiek.

Onze koning Willem-Alexander, sinds 30 april staatshoofd van het koninkrijk der Nederlanden, staat tot nu toe op 6 procent. Zijn moeder prinses Beatrix heeft 5 procent, evenveel als koning Albert II. De in augustus overleden prins Friso heeft 3 procent van de stemmen.

Laurent

De Belgische prins Laurent, prinses Madeleine van Zweden, Charlotte Casiraghi van Monaco en prins William van Groot-Brittannië moeten voorlopig met 2 procent van de stemmen genoegen nemen.

Koning Juan Carlos van Spanje, koningin Elizabeth van Groot-Brittannië en koningin Fabiola van België stonden maandag in de Royalty Kroonlijst nog op de nullijn.


Meer België