Koning Filip maakt wandeling door natuurreservaat

Vorsten

2021-07-06 14:05:27

Koning Filip is de dag dinsdag begonnen met een korte wandeling door natuurreservaat Vogelzangbeek in het Belgische Anderlecht. Hij kreeg daarbij gezelschap van onder meer burgemeester Fabrice Cumps.

In het natuurgebied van dertien hectare stopte Filip op een aantal plekken om uitleg te krijgen over de manier waarop het gebied beheerd wordt. Ook hoorde hij over de biodiversiteit in het reservaat.

Daarna bezocht de koning een nabijgelegen testboerderij. Hier wordt mensen geleerd hoe zij biologisch kunnen telen. Een jaar lang leren zij de kneepjes van het vak, zegt Maarten Roels, die betrokken is bij het project, tegen persbureau Belga. Ook mensen die werkloos zijn of kampen met een burn-out en hun leven willen omgooien, kunnen er terecht.

Roels was blij met de interesse van de koning. “Ik denk dat hij echt begrijpt wat het probleem is met landbouw. Hij begon zelf over een project in Spanje dat hij gezien heeft en waardoor hij zich ervan bewust is geworden dat conventionele landbouw soms schade kan berokkenen aan de omgeving en aan de biodiversiteit”, zegt hij.


Meer België

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana