Koning Filip praat met jongeren over mentale problemen en muziek

Vorsten

01-12-2020 11:25:28

Koning Filip heeft online gesproken met jongeren over hun donkere gedachten en over hoe muziek hen helpt om met hun emoties om te gaan. Dat deed de Belgische koning in het kader van Rode Neuzen Dag, een initiatief om jongeren mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder te maken.

Dit jaar staat Rode Neuzen Dag in het teken van muziek. Koning Filip sprak daarom met Jara en Levi, twee jongeren die meededen aan een onderzoek of muziek helpt tegen mentale problemen. Filip vertelde in het gesprek dat muziek ook voor hem een uitlaatklep is. De koning onthulde dat hij veel kwijt kan in muziek en dat hij ook wel eens piano speelt. “Er is een muziekstuk van Hans Zimmer dat ik heel graag speel. Dat is First Step, van de film Interstellar”, vertelde Filip.

Filip liet ook weten dat hij een moeilijke jeugd heeft meegemaakt, nadat Jara hem vroeg of hij het zelf ook wel eens moeilijk heeft. Filip zei dat hij toen nog niet zo bezig was met muziek, maar dat muziek inmiddels een grotere plaats in zijn leven heeft ingenomen.

De koning sloot het gesprek af met een positieve noot. “Soms lijkt de toekomst een beetje somber, maar ik denk dat er heel veel te doen is en ik hoop dat we elkaar eens kunnen zien, in het echt.”


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord