Koning Filip spreekt met gevluchte Oekraïners in Brussel

Vorsten

16-03-2022 19:42:03

De Belgische koning Filip heeft woensdag een bezoek gebracht aan een nieuw registratiecentrum voor vluchtelingen uit Oekraïne in Brussel. Dat deed hij samen met premier Alexander De Croo.

In het registratiecentrum voor vluchtelingen uit Oekraïne op de Heizel, dat maandag zijn deuren opende, zijn op maandag en dinsdag in totaal 3729 personen geregistreerd. Onder hen hebben 720 personen om huisvesting gevraagd. De 10.000e Oekraïense vluchteling in België werd woensdag geregistreerd, nog voor het bezoek van de vorst.

Volgens persbureau Belga sprak Filip tijdens zijn bezoek met enkele net geregistreerde vluchtelingen. Zij vertrekken na de registratie naar een opvangcentrum of gastgezin. De koning nam ook de tijd om te praten met Rode Kruis-medewerkers en personeelsleden van Dienst Vreemdelingenzaken en Fedasil, de instelling die verantwoordelijk is voor de opvang van asielzoekers.

Staatssecretaris Sammy Mahdi voor Asiel en Migratie noemt het bezoek van de koning “een belangrijk signaal voor alle Oekraïners die in België aankomen.” “De koning is de vertegenwoordiger van ons land: hij toont aan de Oekraïners dat heel het land met hen solidair is en dat we ons hart tonen, dat we onze Oekraïense vrienden niet achterlaten.”


Meer België

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug