Koning Filip test negatief op coronavirus

Vorsten

09-09-2020 14:23:52

Koning Filip is door de Belgische informateur Egbert Lachaert niet besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de coronatest die de koning uit voorzorg had gedaan. Het resultaat is negatief, aldus een mededeling van het paleis.

Dinsdag bleek Lachaert het virus onder de leden te hebben. Omdat de liberale voorman de voorgaande dagen niet alleen collega-partijleiders had ontmoet, maar ook koning Filip onderging ook hij een test.

Tot volgende week vrijdag komen de onderhandelaars uit voorzorg niet fysiek bijeen, meldt Lachaerts sociaaldemocratische collega-informateur Conner Rousseau. Dan moet bekend zijn geworden of ze misschien toch waren besmet, maar het virus pas later de kop opstak. In de tussentijd werken ze op afstand door aan een nieuwe regering, twitterde Rousseau.

De onderhandelaars hoopten volgende week al klaar te zijn, omdat dan de termijn van de interim-regering afloopt. Maar dat is nu onhaalbaar. Of ze meer tijd krijgen en of interim-premier Sophie Wilmès nog even aanblijft is onduidelijk.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.