Koning Filip spreekt over Fabiola

Vorsten

2014-12-24 12:41:00

BRUSSEL – Koning Filip van België sprak woensdag in zijn kersttoepraak over de ongerustheid in de Belgische samenleving. Hij begon met het recente overlijden van koningin Fabiola.

“Ze bezat de gave om al wie ze ontmoette, met eenvoudige woorden en gebaren hoop te geven”, aldus de koning. “We zijn haar dankbaar voor alles wat ze heeft gedaan, voor wie ze was.”

Filip heeft begrip voor de moedeloosheid van de mensen. Hij spreekt van de verlammende angst voor de uitdagingen van een generatie, die gezamenlijk is te overwinnen. Samen met zijn vrouw koningin Mathilde ziet hij in België tekenen van hoop en spreekt hij zijn bewondering uit voor ‘de vele mensen die zich vaak vrijwillig inzetten voor de jeugd, de ouderen onder ons, de zieken, mensen die alleen zijn’.

De koning van België roept de bevolking op de wereld met andere ogen te zien. “Door een positieve instelling komt er meer energie en creativiteit vrij.” Hij prijst de indrukwekkende innovatiekracht van bedrijven en wetenschappers. “Elke vooruitgang, hoe bescheiden ook, begint met een positieve kijk op zaken.”


Meer België