Koning Filip wacht op besluit over essentiële beroepen

Vorsten

19-01-2021 11:29:57

Is de functie van staatshoofd een essentieel beroep? Dat is de vraag die in België wordt gesteld in verband met de mogelijke vaccinatie tegen het coronavirus van koning Filip. Indien zijn werk niet als essentieel wordt aangemerkt, moet de koning tot aan het begin van de zomer wachten tot hij voor inenting in aanmerking komt.

Het paleis liet desgevraagd aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad weten dat de aanbevelingen van de overheid zullen worden opgevolgd. Filip (60) en echtgenote Mathilde (47) behoren in elk geval niet tot de 65-plussers en/of risicopatiënten die in maart aan de beurt komen. Filips ouders koning Albert (86) en koningin Paola (83) mogen zich dan wel laten prikken.

Volgens het nationale vaccinatieschema komen mensen die kritische functies uitoefenen in essentiële beroepen in april aan bod. De vraag of het koningschap daartoe behoort, zoals mogelijk ook de premier en de ministers, moet nog worden beantwoord. Het paleis wil daar niet op vooruitlopen.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.