Koning Filip wenst Rode Duivels succes en ontvangt voetbalshirt

Vorsten

2021-06-11 15:23:00

De Belgische koning Filip heeft een bezoek gebracht aan het trainingskamp van de Rode Duivels in Tubeke. De koning kwam de nationale voetbalploeg succes wensen voor het komende EK. De Belgen, onder leiding van bondscoach Roberto Martinez, vertrokken vrijdag naar Sint-Petersburg waar op zaterdag de eerste EK-wedstrijd tegen Rusland op het programma staat.

Tijdens zijn bezoek werd koning Filip door aanvoerder Eden Hazard voorgesteld aan de selectie. Zo feliciteerde hij Dries Mertens met zijn prestaties bij de Italiaanse club Napoli. “Hij zei dat ik het goed gedaan had door het beter te doen dan Diego Maradona,” aldus Mertens.

De koning informeerde bij Kevin De Bruyne ook hoe het ging, twee weken nadat de middenvelder van Manchester City in de finale van de Champions League een gebroken neus en schade aan de linkeroogkas had opgelopen. De Bruyne verklapte dat hij het openingsduel moet overslaan. “Ik heb nog een beetje pijn, maar het gaat al veel beter”, zei hij tegen de koning. Filip vroeg ook of De Bruyne kan spelen. “De tweede match hopelijk”, antwoordde hij.

Uitshirt

Ondanks de verplichte mondkapjes vonden de spelers het een fijn bezoek van de koning. “Hij vroeg ​​hoe het met ons ging en kletste met ons, spelers. Het is altijd heel gezellig als we praten”, aldus verdediger Jan Vertonghen.

Na een aantal groepsfoto’s vertrok de koning weer. Dat deed hij niet met lege handen. Van Hazard kreeg Filip een wit uitshirt van de Rode Duivels mee, met achterop gedrukt de naam ‘Filip’ en het rugnummer 1.


Meer België

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana