Koning Flip benieuwd naar plannen topsporters

Vorsten

2020-05-15 19:13:41

Koning Filip heeft vrijdagmiddag een videoconferentie gehouden met vier Belgische topsporters. Met hen sprak hij onder meer over de gevolgen van het uitstel van de Olympische Spelen. Die zouden deze zomer worden gehouden in de Japanse hoofdstad Tokio maar zijn vanwege de coronacrisis vooralsnog verschoven naar volgend jaar.

De sportief ingestelde koning wilde weten wat de nieuwe doelen zijn die de Olympische sporters zich stellen, in de wetenschap dat ook veel competities en andere kampioenschappen zijn uitgesteld of afgelast. Filip kon in elk geval nauwelijks wachten, zo liet hij optekenen op de sociale media van het Belgische koningshuis: “We kijken uit naar hun volgende sportprestaties!”

Voor het wisselgesprek had de koning vier potentiële medaillewinnaars bij de komende Spelen uitgekozen. Hij sprak met hardloper en 400 meterspecialist Kevin Borlée, die bij de vorige spelen met de Belgische estafetteploeg nog vierde werd. Daarnaast was Nina Derwael gevraagd, de Belgische turnster die op de brug met ongelijke leggers bij de laatste twee wereldkampioenschappen goud behaalde.

Het kwartet werd gecompleteerd door Vincent Vanasch, doelman van de zilveren Belgische Olympische hockeyploeg van 2016, en in een ver verleden ook doelman van het Eindhovense Oranje-Zwart. De zwemmer Pieter Timmers, winnaar van het zilver op de 100m vrije slag in Rio de Janeiro in 2016, was de vierde gesprekspartner van koning Filip.


Meer België

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt