Mathilde bezoekt zorgcentrum Borgerstein

Vorsten

28-08-2014 09:40:00

SINT-KATELIJNE-WAVER – Het Belgische zorgcentrum Borgerstein bestaat 40 jaar en krijgt binnenkort koningin Mathilde op bezoek. De Belgische koningin brengt op woensdag 10 september een bezoek aan het centrum dat zich richt op gehandicaptenzorg, ouderenzorg en sociale tewerkstelling.

”Met dit bezoek wenst de koningin het belang te onderstrepen van deze professionele dienstverlening waarbij de individuele behoeften en noden van de personen centraal blijven staan”, kondigde het Koninklijk Paleis in Brussel donderdag aan.

Borgerstein is gevestigd in een voormalige seminarie in Sint-Katelijne-Waver in de Belgische provincie Antwerpen. De Bisschopszaal en de kapel trekken nog steeds veel bezoekers op bijvoorbeeld Open Monumentendag.

De afdeling gehandicaptenzorg van Borgerstein biedt zorg en dagopvang aan volwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap. De afdeling ouderenzorg van Borgerstein omvat de twee woonzorgcentra De Beiaard en Huize Sinte-Angela. Het sociaal-economisch bedrijf bestaat uit ateliers die aangepast werk bieden aan 140 personen met een arbeidshandicap.

Meer België