Koningin Mathilde geniet van virtuele kunst

Vorsten

14-04-2016 14:33:00

Koningin Mathilde heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel. Daar bekeek de Belgische koningin een tweetal tentoonstellingen.

Na aankomst tekende Mathilde eerst het Gulden Boek van de Koninklijke Musea voor de Schone Kunsten. Vervolgens nam de echtgenote van koning Filip uitgebreid de tijd voor de tentoonstelling ‘Van Floris tot Rubens. Meestertekeningen uit een Belgische privéverzameling’. De expositie toont tekeningen van Hollandse en Vlaamse meesters uit de zestiende en het begin van de zeventiende eeuw.

Mathilde bekeek vervolgens de tentoonstelling ‘Bruegel. Unseen Masterpieces’. De tijdelijke interactieve installatie, die tot stand kwam in samenwerking met het Google Cultural Institute, omvat twaalf werken van Pieter Bruegel de Oude. De koningin was nieuwsgierig en onder de indruk van de technologie toen ze de Google Cardboard gebruikte. Met de virtual reality viewer kan een toeschouwer in Bruegels werk ‘De val van de opstandige engelen’ duiken.

Meer België