Koningin Mathilde met bijpassend mondkapje in het museum

Vorsten

16-06-2020 10:45:30

2020-06-16 11:57:25 Queen Mathilde of Belgium pictured during a royal visit to 'Van Eyck in Bruges' exposition at the Groeningemuseum museum in Brugge, Tuesday 16 June 2020. BELGA PHOTO DIRK WAEM

Koningin Mathilde van België heeft dinsdagochtend een bezoek gebracht aan het Groeningemuseum in Brugge. De vorstin had voor de gelegenheid een mondkapje op met dezelfde gekleurde print als die van haar jurk, is te zien op een foto die het Belgische hof deelt op Twitter.

Mathilde kreeg een rondleiding door de tentoonstelling Van Eyck in Bruges, waarvoor ze haar mondkapje ook weer tijdelijk afdeed. De koningin bezocht het museum ter gelegenheid van het Van Eyck-jaar 2020. In België wordt daarvoor op verschillende plaatsen aandacht besteed aan de Belgische kunstenaar Jan van Eyck.

Belgische musea heropenden een paar weken geleden na twee maanden hun deuren. Samen met echtgenoot koning Filip nam ze op de dag van de heropening vorige maand al een kijkje in het Old Masters Museum in Brussel.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.