Koningin Mathilde onderweg naar Kenia

Vorsten

2019-06-24 12:12:00

Koningin Mathilde is maandagmiddag op Schiphol in het vliegtuig naar Kenia gestapt. De Belgische koningin brengt de komende dagen als erevoorzitter van Unicef België een bezoek aan het Afrikaanse land.

“Ik vermoed dat het niet koning Willem-Alexander zal zijn die ons vliegtuig zal besturen”, grapte de Belgische koningshuisverslaggever Wim Dehandschutter, die met Mathilde meereist, op Twitter. “Hij vliegt geregeld voor KLM om voldoende vluchturen te halen voor zijn brevet als piloot.”

Het bezoek van Mathilde aan Kenia wordt georganiseerd door de Belgische en Keniaanse afdelingen van Unicef en door de vluchtelingenorganisatie van de VN, de UNHCR. De Belgische koningin wil aandacht vragen voor de problematiek van lokaal onderwijs in moeilijke omstandigheden.

Vluchtelingenkamp

Ze gaat dinsdag onder meer langs in het Kakuma vluchtelingenkamp. Hier kijkt Mathilde, tevens speciaal pleitbezorger van de VN voor de implementatie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, naar het werk van Unicef en de lokale overheden. Speciale aandacht is er voor de actieve rol die jongeren op zich kunnen nemen om verandering te bewerkstelligen.

Donderdagavond keert Mathilde terug naar België. “Allez, eerst naar Nederland”, twitterde Dehandschutter over de terugvlucht naar Amsterdam.


Meer België