Koningin Mathilde: pak eens een boek

Vorsten

2020-03-24 18:51:07

De Belgische koningin Mathilde wil de Belgische jongeren die in lockdown zitten door de coronacrisis aan het lezen krijgen. De vorstin plaatste dinsdag een filmpje op YouTube waarin zij een stukje voorleest uit het bekroonde Franstalige jeugdboek Jusqu’ici tout va bien.

De jeugdroman won onlangs de Prix Première Victor voor jeugdboeken, een van de meest prestigieuze Belgische boekenprijzen. Het boek vertelt over Jozef, een jongen die bereid is alles te doen om zijn leven in de hand te nemen en zich uit de achterstandsbuurt te ontworstelen waar hij met zijn ouders woont.

Ook in Nederland constateert de boekenbranche een hernieuwde interesse in boeken nu iedereen vanwege het coronavirus thuis moet blijven. Dinsdag werd de campagne #Ikleesthuis gelanceerd. Door middel van STER-spotjes en campagneborden van abri-exploitant JCDecaux wordt het boek nog verder onder de aandacht gebracht.

Bibliotheken hebben overigens wel hun deuren moeten sluiten, al kunnen lezers wel terecht bij Onlinebibliotheek.nl om e-boeken te lenen.


Meer België

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!