Mathilde reikt Mathilde Prijs uit

Vorsten

2015-04-30 09:48:00

BRUSSEL – De Belgische koningin Mathilde reikt volgende week, op donderdag 7 mei, de Koningin Mathilde Prijs 2015 uit. Dat doet ze op het paleis in Brussel, zo laat het Belgische hof donderdag weten.

Het Koningin Mathilde Fonds werd in 2000 opgericht en sindsdien reikt de stichting ieder jaar een prijs uit. Deze prijs gaat altijd naar een ‘bijzonder initiatief dat in België de positie van mensen en groepen versterkt die om verschillende redenen kwetsbaar in de samenleving staan’, aldus het hof.

Voordat de koningin de prijs uitreikt, staat er eerst een ontmoeting met de vertegenwoordigers van de geselecteerde projecten en leden van de jongerenjury op het programma. Vorig jaar deed het fonds een oproep aan projecten die steun bieden aan kwetsbare jongeren om zich aan te melden. Dat deed het fonds onder de naam Een positieve kijk op de toekomst.

Er zijn zestien projecten geselecteerd die financiële steun krijgen, de jongerenjury heeft hieruit de winnaar van de Koningin Mathilde Prijs 2015 gekozen.


Meer België

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!