Koninklijk paar België aanwezig bij opnamen kerstconcert

Vorsten

21-12-2021 23:05:02

In het Belgische koninklijk paleis zijn de opnames gemaakt van het traditionele kerstconcert. Op Twitter laat het hof weten dat het concert ook dit jaar zonder publiek is vanwege de coronapandemie.

Het concert wordt verzorgd door het MuCH Ensemble en de solisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Ze brengen een muzikaal programma rond het thema Kerstmis volgens de website van de koninklijke familie. Er zijn composities van Vivaldi, Mozart en Saint-Saëns te horen. Het ensemble staat onder leiding van de Britse dirigent Christopher Warren Green.

Koning Filip en koningin Mathilde willen met het kerstconcert de Belgen een hart onder de riem steken tijdens de feestdagen. Het concert wordt op eerste kerstdag op verschillende tv-zenders uitgezonden. Het koninklijk paar was, samen met hun kinderen prinses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore bij de opnamen aanwezig. Voor aanvang van het concert maakten de royals kennis met de musici.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.