Mathilde belt opleidingsclub van leraren voor kansarme scholen

Vorsten

21-01-2021 15:01:03

De Belgische koningin Mathilde heeft donderdag op het paleis een videogesprek gevoerd met vertegenwoordigers van Teach for Belgium. Deze organisatie wil onderwijsongelijkheden verminderen door pas afgestudeerden en professionals op te leiden tot leraren die op de meest kansarme scholen les kunnen geven in vakken waar een lerarentekort heerst.

Teach for Belgium bestaat sinds 2013 en heeft sindsdien al 230 docenten opgeleid die zo’n 56.000 studenten hebben kunnen helpen. Het gesprek van Mathilde met Etienne Denoël en Caroline de Cartier ging over de gevolgen van de coronapandemie op het werk van de organisatie. Teach for Belgium heeft bijvoorbeeld nieuwe manieren gevonden om leerkrachten te werven, te selecteren, op te leiden en te ondersteunen.

Mathilde hecht volgens het Belgisch hof “groot belang aan kwaliteitsonderwijs dat niemand uitsluit”. Dit onderwerp zal ook centraal staan tijdens de derde Internationale Onderwijsdag op maandag 24 januari. Het thema die dag is het opnieuw opstarten en revitaliseren van het onderwijs voor de zogenoemde Covid-19-generatie.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.