Mathilde biedt luisterend oor in opvangcentrum

Vorsten

26-01-2021 15:46:06

Koningin Mathilde van België heeft dinsdag een goede indruk achtergelaten tijdens een bezoek aan Le Toboggan, een opvangcentrum voor meisjes en tienermoeders in het plaatsje Mons in het zuiden van België.

Mathilde ging in gesprek met begeleiders en verantwoordelijken van de instelling, evenals met de tienermeisjes die er worden opgevangen. De coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen hebben een grote impact op de werking van de instelling en zo ook op het leven van deze jongeren, zo hoorde de koningin.

Volgens Belgische media was Mathilde erg geïnteresseerd in de situatie voor de meisjes. Ondanks dat ze niet naar hun familie kunnen, voelen ze zich niet eenzaam door de uitstekende begeleiding.

De meisjes waren onder de indruk van de aanwezigheid van de koningin. “Het ontroerde me”, zo reageerde een in gesprek met La Dernière Heure. “Ik had nog nooit iemand van de koninklijke familie gezien. Het was een mooie ervaring want ze luistert echt en we konden haar zelfs dingen vragen.”


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.