Mathilde blij met terugkeer Koningin Elisabethwedstrijd

Vorsten

2021-05-03 18:29:44

Koningin Mathilde is blij dat de Koningin Elisabethwedstrijd na een jaar afwezigheid weer georganiseerd kan worden. De deelnemers aan het pianoconcours moeten optreden zonder publiek in de zaal en daarom roept de Belgische vorstin iedereen op om online mee te kijken.

“Zoals alle liefhebbers van klassieke muziek ben ik heel blij dat de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano dit jaar ondanks alles toch kan plaatsvinden. Muziek is in deze tijd voor velen van ons een belangrijke bron van rust, inspiratie en afleiding. Ook voor mij”, aldus Mathilde in een videoboodschap.

De koningin heeft livemuziek in het afgelopen jaar vaak gemist, vervolgt ze. “De momenten waarop we nieuw jong talent ontdekken, het enthousiasme en de energie van de muzikanten samen beleven en samen ontroerd worden.”

De twintigste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd gaat maandag van start. Er doen in totaal 58 kandidaten uit zestien verschillende landen mee. Volgens Mathilde hebben alle deelnemer jarenlang naar de wedstrijd toegeleefd. “Nu krijgen ze een prachtige gelegenheid om het beste van zichzelf te geven. Jammer genoeg zullen ze het applaus van de zaal moeten missen, maar we kunnen ze allemaal online laten voelen dat we achter hen staan.”


Meer België

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie