Mathilde doet oproep tijdens webinar VN

Vorsten

2020-07-15 19:49:46

De Belgische Koningin Mathilde sprak woensdag via videoverbinding met jongeren tijdens het webinar #copingwithcovid van de Verenigde Naties over geestelijke gezondheid en Covid-19.

Mathilde betoogde dat “we het momentum moeten gebruiken dat is ontstaan uit de maatregelen rond Covid-19 om initiatieven rond mentale gezondheid en welzijn te versnellen.”

Ze deed ook nog een oproep aan de deelnemers van het webinar: “We moeten op alle fronten actief zijn door preventie te verbeteren, veerkracht te verhogen, bewustwording te versterken, tegen het stigma te strijden en toegang tot steun en zorg te bewerkstelligen voor iedereen.”

Naast Mathilde namen ook secretaris-generaal António Guterres van de VN, de directeur-generaal van de WHO Tedros Ghebreyesus, de directeur-generaal van UNICEF Henrietta Fore, en de VN-gezant voor jongeren Jayathma Wickramanayake deel aan de webconferentie.


Meer België

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.