Mathilde gaat in gesprek, Filip ontvangt Moldavische presidente

Vorsten

19-01-2021 17:30:19

De Belgische koningin Mathilde is dinsdag in gesprek gegaan met mensen van Handicap International, een organisatie die zich inzet voor mensen in ontwikkelingslanden met een handicap.

Op de Instagrampagina van het Belgische koningshuis is te zien dat Mathilde, voorzien van een mondkapje, in Brussel op bezoek is bij de organisatie. Ze sprak onder meer over hoe Handicap International te werk gaat en wat de toekomstplannen zijn. Ook de visie van de organisatie werd besproken.

De man van Mathilde, koning Filip, bleef dinsdagmiddag thuis. Daar ontving hij de Moldavische presidente Maia Sandu. Waarover de twee precies hebben gesproken is onduidelijk. Sandu had eerder op de dag ook ontmoetingen met de Belgische premier Alexander De Croo en het Europees parlementslid David Sassoli.

De Moldavische president was maandag al in België. Toen sprak ze met de EU-prominenten Charles Michel, Ursula von der Leyen en Josep Borrell.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.