Mathilde meter van zevende kind Gents gezin

Vorsten

2017-04-10 17:09:00

Koningin Mathilde is peettante geworden van baby Zaineb, het zevende kind van het gezin Tebbi-Sadki uit Gent. Dat meldt de stad Gent. In België is het gebruikelijk dat de koning of koningin peetoom of -tante wordt van elk zevende kind binnen een Belgisch gezin.

Het grote gezin krijgt op 13 april in het stadhuis van Gent een geschenk van de koningin. De burgemeester zal dit namens Mathilde overhandigen.

“Koning Filip was al peetoom voor twee kinderen. Nu is koningin Mathilde ook peettante geworden van een tweede ‘zevende kind’ in een gezin”, aldus een woordvoerster van het paleis. “Het komt uiteraard niet zo heel veel voor.”

Cadeau en uitnodiging

Volgens de traditie krijgt het petekind een cadeau zodra een lid van het vorstenhuis peetoom of -tante wordt van het kind. Wanneer het kind vijftien jaar wordt, volgt er een uitnodiging voor het kerstconcert op het paleis.

Baby Zaineb, de zevende dochter van het gezin Tebbi-Sadki, werd geboren op 20 oktober vorig jaar. De ouders wilden een groot gezin en die droom is voor hen uitgekomen. “Koningin Mathilde heeft met veel plezier het meterschap van Zaineb aanvaard”, aldus de Gentse persdienst.


Meer België