Missie prinses Astrid in China slachtoffer van cyberaanvallen

ANP

23-11-2019 09:46:00

De Belgische economische missie in China, waar ook prinses Astrid aan deelnam, is onlangs het slachtoffer geworden van massale cyberaanvallen. Dat bevestigt cyberexpert Geert Baudewijns, die meereisde met het gezelschap. Het is de grootste Belgische economische missie ooit.

Baudewijns nam verschillende computers met zich mee om te kijken wat er zou gebeuren tijdens het verblijf. Op maandagmiddag telde hij 135 cyberaanvallen per uur. “We wisten dat er problemen waren met de veiligheid van het internetverkeer in China, maar het was toch erger dan ik had gedacht”, zei de cyberdeskundige.

Het is volgens Baudewijns moeilijk te zeggen wie achter de aanvallen zit. Mogelijk zijn het de Chinese staatsveiligheidsdiensten.

Met prinses Astrid reisden onder andere ministers Didier Reynders en Pieter de Crem mee. Ook 280 Belgische bedrijven trokken mee naar peking en Shanghai, waar de prinses ook langsging bij internetgigant Alibaba. De Belgische inlichtingendienst had de missie al gewaarschuwd voor het gevaar van cyberspionage in China.

Meer België