Nieuwsblad: Filip niet blij met deelname Delphine aan dansshow

Vorsten

09-11-2021 10:19:04

Koning Filip van België is niet gelukkig met de deelname van zijn halfzus Delphine aan het tv-programma Dancing with the Stars op Play4. Welingelichte bronnen aan het Belgische hof zeggen dat de vorst “not amused” is met de dansactiviteiten van zijn pas recent erkende zus, meldt royaltywatcher Wim Dehandschutter van de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Filip zou met name geen fan zijn van het lichtzinnige karakter van het dansprogramma, weten de insiders aan het hof. “Daar wordt geoordeeld dat de frivoliteit van een amusementsprogramma niet past bij een lid van de koninklijke familie. Die moet zich koninklijk en waardig gedragen”, schrijft Dehandschutter. De koning zou ook veel waarde hechten aan de traditie waarop een monarchie is gebouwd. “Vergankelijke populariteit, uitgedrukt in vluchtige televotingstemmen” passen daar niet bij.

De 53-jarige Delphine is de buitenechtelijke dochter van de vorige koning Albert II en werd pas vorig jaar na een lange juridische strijd officieel erkend. Delphine heeft haar eerste werkzaamheden als lid van de koninklijke familie er al op zitten. Zo nam ze plaats naast haar familieleden tijdens de Belgische Nationale Feestdag in juli.

Meer België