Ook koning Filip belt met premier

Vorsten

2020-03-23 16:35:08

Net als koning Willem-Alexander heeft ook koning Filip van België maandag gekozen voor een telefonisch onderhoud met de premier. Zijn wekelijkse gesprek met de eerste minister Sophie Wilmès is doorgaans een persoonlijke ontmoeting op het paleis, maar in de coronacrisis is ook in België gekozen voor een telefonisch beraad.

Koning Willem-Alexander werkt zoveel mogelijk thuis en dat geldt ook voor Filip. Hij belde maandag eerder al met president Sergio Mattarella van Italië. Dat deed hij in het licht van het geannuleerde staatsbezoek dat eigenlijk maandag van start zou gaan. Ook nam Filip contact op met de bewoners van het verzorgingstehuis Notre-Dame de Lourdes in Luik. Via Skype sprak hij de bewoners bemoedigende woorden toe.

Sophie Wilmès is sinds oktober de premier van België, ze volgde haar partijgenoot Charles Michel op. De partijen kwamen onlangs overeen haar demissionaire regering voor zes maanden volmachten te geven om de coronacrisis in goede banen te leiden. Wilmès en haar ministersploeg werd daarom vorige week beëdigd door de koning.


Meer België