Paleis bevestigt aanwezigheid prinses Astrid in Namen

Vorsten

19-07-2016 10:17:00

Astrid van België

De afwezigheid van prinses Astrid en haar man prins Lorenz donderdag bij het militair en civiel defilé ter gelegenheid van de Belgische nationale feestdag, heeft aan het hof voor de nodige consternatie gezorgd. Voor de traditionele plechtigheid is het wat koning Filip betreft ‘alle hens aan dek’, maar hij wordt dit jaar aardig in de steek gelaten.

Astrid en Lorenz gaan donderdag liever in Namen naar het openingsgala van Europeade, een jaarlijks Europees folklorefestival met dans, koorzang en muziek. Het festival wordt elk jaar in een andere stad gehouden en brengt deelnemers uit 25 landen samen. Het paleis, dat zich eerder nog verbaasde en opwond over de absentie, kondigt dat nu ook aan op de agenda op de eigen website.

Maar Astrid is niet de enige die op het appel ontbreekt. Ook prinses Claire slaat een jaartje over, evenals het teruggetreden koningspaar Albert en Paola sinds de troonswisseling van 2013 placht te doen. Filip wordt bij het defilé alleen vergezeld door vrouw en kinderen, en broer prins Laurent.

Meer België