President Gauck sluit staatsbezoek België af

Vorsten

2016-03-10 20:21:00

De Duitse president Joachim Gauck heeft donderdag zijn driedaags staatsbezoek aan België afgesloten in Eupen, de hoofdstad van de Duitstalige gemeenschap. Gauck en zijn partner werden donderdagmiddag verwelkomd door koning Filip en koningin Mathilde. De vier ministers van de Duitstalige gemeenschapsregering en meerdere burgemeesters waren eveneens aanwezig.

Minster-president van de Duitstalige gemeenschap Oliver Paasch ging in zijn toespraak in op de vluchtelingencrisis die momenteel in Europa heerst: “Een Europese Unie met gesloten interne grenzen, is geen unie meer”, aldus de regeringsleider die wees op het belang van solidariteit onder de verschillende lidstaten.

De delegatie woonde daarna een rondetafelconferentie bij over de Euregio Maas-Rijn, waarvan de Duitstalige gemeenschap het voorzitterschap heeft tot 15 april. Vervolgens trokken het Duitse presidentiële echtpaar en het Belgische vorstenpaar naar Werthplatz, waar een militair defilé plaatsvond als afsluiting van het staatsbezoek.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig