Prins Laurent aan beterende hand

Vorsten

28-03-2014 19:38:00

BRUSSEL – Het gaat geleidelijk beter met prins Laurent. Dat melden vrijdag Belgische media die al enkele dagen post hebben gevat bij het universitair ziekenhuis Sint Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe bij Brussel. Laurent is daar 11 dagen geleden opgenomen met een acute longontsteking en de artsen hadden hem in een kunstmatige coma gebracht om hem beter te kunnen behandelen.

Donderdag is begonnen om de 50-jarige prins, de jongste zoon van koning Albert en koningin Paola en broer van koning Filip, weer uit zijn coma te laten ontwaken. De bevriende priester Guy Gilbert meldde na een bezoek dat Laurent even zijn ogen open had gedaan. Volgens de Franstalige televisiezender RTL is er vooruitgang, maar wacht de prins nog een lange tijd van herstel, afhankelijk van de staat van de longontsteking.

Laurent kreeg ook vrijdag weer bezoek van zijn vrouw prinses Claire. De verwachting is dat dit weekeinde ook zijn ouders op bezoek zullen komen. Albert en Paola verbleven tot nu in het buitenland en hebben hun reis niet afgebroken vanwege de gezondheidstoestand van Laurent.

Meer België