Prins Laurent voor politierechter wegens verlopen ‘APK-keuring’

Vorsten

30-03-2022 10:42:04

Prins Laurent moet zich binnenkort voor de politierechter in Leuven verantwoorden voor een verlopen keuringsrapport van zijn auto. Het bewijs is volgens De Standaard op 13 juni 2021 vervallen en dat is strafbaar. De zaak staat gepland voor 22 april.

Tegen Sudpresse zegt de jongere broer van koning Filip dat hij de betreffende auto al jaren niet meer gebruikt. “Ik reed in een oldtimer van twintig jaar oud. Een Porsche. Het was twaalf jaar geleden dat ik ermee gereden had. Twaalf jaar had die in een garage gestaan. Ik wilde het (keuringsbewijs, red.) weer in orde maken”, aldus Laurent. “De politie dacht dat ik er al tien jaar mee reed zonder naar de technische keuring te gaan. Maar ik kom er nooit mee buiten.”

De Belgische prins ziet het met vertrouwen tegemoet en heeft geen advocaat in de arm genomen. “Dit verhaal is zo simpel. Ik zie niet in waarom ik vertegenwoordigd zou moeten worden”, zegt hij.

In de meeste gevallen komt iemand er met een geldboete vanaf. Mocht blijken dat het keuringsbewijs al langer was verlopen of dat dit eerder is gebeurd, kan de straf hoger uitkomen. Dan kan de geldboete oplopen tot 80.000 euro of een celstraf tussen de acht dagen en drie maanden worden opgelegd.

Aanvankelijk stond de zaak al voor 4 maart op de agenda maar deze werd op verzoek van de prins uitgesteld.


Meer België

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug