Prinses Astrid bij Indonesische vicepresident

Vorsten

2016-03-14 08:13:00

Prinses Astrid van België is maandag op bezoek geweest bij de Indonesische vicepresident Jusuf Kalla. De prinses is in Indonesië vanwege een handelsmissie. Zaterdag vertrok ze met een delegatie van ruim tweehonderd leden.

Astrid, de jongere zus van koning Filip, sprak niet alleen met de vicepresident. Ook de minister van Industrie, onderminister van Buitenlandse Zaken, voorzitter van de BKPM – de Indonesische raad voor de coördinering van investeringen – en de hoofdadviseur van de vicepresident op het gebied van economische zaken verwelkomden de prinses. Dat meldt het Indonesische staatspersbureau Antara.

Met haar bezoek hoopt Astrid de economische banden tussen België en Indonesië aan te halen. De focus van de handelsmissie ligt volgens persbureau Belga onder meer op cleantech, havens, en gastronomie.

Astrid en de delegatie begonnen hun missie in Jakarta. De komende dagen reist het gezelschap door naar de steden Bogor en Bandung. In Bogor plant de prinses een boom in de botanische tuin, in Bandung staat een ontmoeting met burgemeester Ridwan Kamil op de agenda. Met hem spreekt Astrid over de ontwikkeling van ‘smart cities’.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig