Prinses Astrid heeft geen trek in defilé

Vorsten

05-07-2016 16:57:00

Prinses Astrid blijft op 21 juli met haar man prins Lorenz weg bij het nationaal defilé ter gelegenheid van de Belgische nationale feestdag. Ze heeft die middag wat anders te doen. Ze is wel present bij een dankdienst en bij het feestelijke concert op de avond ervoor.

De ongebruikelijke afwezigheid van prinses Astrid voedde dinsdag meteen verhalen over ernstige onenigheid binnen de koninklijke familie. Dat de zus van koning Filip andere verplichtingen zou hebben, werd ongeloofwaardig gevonden. De nationale feestdag is per definitie een dag dat je geen andere verplichtingen aangaat, schreef Het Nieuwsblad dinsdag.

Astrid zou ontevreden zijn over haar bescheiden takenpakket sinds het aantreden van Filip in 2013. Astrid en haar man zijn overigens niet de enige die bij het defilé ontbreken. Ook prinses Claire, echtgenote van prins Laurent, heeft zich afgemeld. Albert en Paola nemen sinds de troonswisseling niet meer deel aan de festiviteiten, al zouden ze wel welkom zijn.

Historicus Mark Van den Wijngaert verbaasde zich tegenover Het Nieuwsblad over de absenties. “Wat bezielt onze royals toch om zo manifest voor het oog van de camera’s hun onenigheid uit te vechten?”, vroeg hij zich af.

Meer België