Prinses Astrid naar Paralympische Spelen

Vorsten

2016-08-26 13:30:00

De Belgische prinses Astrid reist volgende maand naar Rio de Janeiro. Daar woont de zus van koning Filip met haar man prins Lorenz de Paralympische Spelen bij, meldt het Belgische hof.

Astrid en Lorenz zijn van 6 tot 10 september in Rio, waar van 7 tot en met 18 september de Paralympische Spelen plaatsvinden. Aan het sportevenement voor atleten met een handicap nemen 29 Belgen deel.

De prinses en haar man wonen de openingsceremonie bij en bezoeken het paralympisch dorp. Ook zijn ze van plan diverse wedstrijden bij te wonen. De Belgische paralympiërs nemen deel aan onder meer atletiek, wielrennen, zwemmen en tennis.

TeamNL

Prinses Margriet gaat op haar beurt naar Rio om de Nederlandse paralympische ploeg aan te moedigen, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) twee weken geleden bekend. Ze is ook bij de openingsceremonie en bezoekt wedstrijden van onder meer tafeltennis, rolstoelbasketbal, triatlon en roeien.

De prinses, lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC), gaat net als prinses Astrid naar het paralympisch dorp. Paralympic TeamNL bestaat uit 114 sporters.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek