Prinses Astrid promoot België in India

Vorsten

2013-11-24 19:46:00

BRUSSEL – Prinses Astrid van België staat aan het hoofd van een 340 koppige economische missie die sinds zaterdag India bezoekt. Astrid, de zus van koning Filip, vertegenwoordigt bij de handelszending de koning, zo liet het Koninklijk Paleis weten. Astrid ging eerder al naar Angola en Zuid-Afrika.

Astrid volgt in deze functie haar broer op die vanaf 1993 tot aan zijn aantreden als koning in juli erevoorzitter was van het Agentschap voor de Buitenlandse Handel. In die hoedanigheid leidde hij een paar keer per jaar buitenlandse bezoeken die de Belgische export moesten bevorderen. Voor Filip deed zijn vader Albert dat werk.

Prinses Astrid wordt bij de reis naar Delhi, Mumbai en Chennai vergezeld door minister Didier Reynders van Buitenlandse Zaken en verschillende ministers uit de deelstaten Vlaanderen en Wallonië. België is na Duitsland de op een na grootste handelspartner van India. De handel leunt voor het grootste deel op de diamanthandel. België hoopt daar met de missie meer diversificatie in te brengen.


Meer België