Prinses Astrid sluit bezoek aan China af

ANP

2019-11-21 16:48:00

Prinses Astrid van België heeft de handelsmissie naar China donderdag op een indrukwekkende plek afgesloten. Ze bezocht een tentoonstelling van Belgische kunstenaars in het nieuwe TANK-museum in Shanghai, waarbij een aantal oude kerosinetanks zijn omgebouwd tot lichtrijke expositieruimtes.

Onder meer gevestigde namen als Luc Tuymans, Michael Borremans en Berlinde De Bruyckere zijn er te bewonderen, naast opkomend Belgisch talent. Prinses Astrid was op de slotdag van de reis onder de indruk en noemde het een privilege om de missie in de het museum te kunnen afsluiten.

Astrid stond afgelopen dagen aan het hoofd van de grootste Belgische economische missie ooit met 632 deelnemers. Prinses Astrid werd bij aanvang van de reis vergezeld door haar oudste dochter prinses Maria Laura (31), die ruim tien jaar geleden Chinees heeft gestudeerd en ook een tijdje in China heeft gewoond.


Meer België

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.