Prinses Claire had corona en heeft al half jaar slepende ziekte

Vorsten

07-05-2020 18:07:19

De Belgische prins Laurent heeft donderdag in een gesprek met de Vlaamse krant Het Nieuwsblad verteld dat het zijn echtgenote prinses Claire was die in maart het coronavirus heeft opgelopen. Dat was levensbedreigend omdat Claire (46) sinds zes maanden eveneens een niet nader benoemde slepende ziekte heeft, waarover de jongere broer van koning Filip voor het eerst vertelde. “Het is heel zwaar voor ons. Ik moet goed voor mijn vrouw zorgen.”

Laurent had woensdag tegen het Waalse Soir Magazine gezegd dat “iemand” in zijn huishouden besmet was geraakt, en nu weer genezen was. Wie er ziek was geweest, zei hij er aanvankelijk niet bij. Tegen Het Nieuwsblad was de prins iets openhartiger. “Zes maanden geleden werd ons gezin getroffen doordat Claire zwaar ziek werd, een slepende ziekte zoals dat heet. Daarbovenop liep ze in maart ook corona op”, aldus de duidelijk bezorgde Laurent.

Het was een zeer gevaarlijke combinatie. “Dat komt omdat het immuunsysteem van mijn vrouw enorm verzwakt is”, zei de prins, die twee medisch specialisten dankte voor hun goede zorgen. Het coronavirus is verslagen en met de andere ziekte gaat het iets beter. “De kwaal werd in een vroeg stadium ontdekt. De behandeling is voorbij. We moeten nu afwachten en hopen dat het goedkomt. Ik hoop het zo.”

Prins Laurent, die samen met Claire drie kinderen heeft, vertelde dat hij zelf negatief had getest voor het virus. In het gesprek met Het Nieuwsblad dankt hij de hofhouding, die financieel zou zijn bijgesprongen omdat hij naar eigen zeggen niet in aanmerking komt voor de nationale gezondheidsverzekering.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft