Prinses Claire van België grijpt naar Twitter

Vorsten

01-02-2014 19:31:00

BRUSSEL – De Belgische prinses Claire heeft een Twitter-acount aangemaakt waarop ze zaterdag in het Engels van leer trok tegen de berichten die dit weekend over prins Laurent en haar verschijnen. De prins bevestigt tegenover persbureau Belga dat het om een echte account gaat en niet om een fake profiel.

In haar derde tweet schreef ze zaterdagavond dat ze Laurent er erg knap vindt uitzien in zijn smoking en dat ze volgend jaar graag weer meegaat naar de uitreiking van de filmprijs Margritte du Cinéma, wat ze een prachtig evenement vindt. ”Laurent just left for the Margritte. So handsome in his black tie”, luidt de Engelstalige tekst. ”Hope I’ll be able to join him next year, it’s such a great event.”

De Margritte du Cinéma is een belangrijke filmprijs in België, bedoeld om de hoofdzakelijk Franstalige Belgische cinema te lauweren. De prijs is genoemd naar de surrealistische kunstschilder René Magritte en wordt zaterdag voor de vierde keer uitgereikt, in aanwezigheid dus van prins Laurent.

Relatie

De prinses twittert onder de naam @ClaireLCoombs, ‘moeder van 3 prachtige kinderen’. Vrijdag vroeg ze zich af wie ze zou volgen: “Not sure who I will follow yet…. Will think about it while collecting the kids from school”, schreef ze.

In haar tweede tweet trok ze zaterdagochtend van leer tegen de berichten over haar relatie die in zowat alle kranten verschenen: “I woke up this morning, read the press and I ‘m flabbergasted. Why do some people dare putting words in our mouth?? So far from reality”. Vertaald: “Ik werd vanochtend wakker, las de kranten en ik ben verbijsterd. Waarom durven sommige mensen ons woorden in de mond te leggen? Dit staat zo ver van de realiteit”.

Belastingen

Verschillende media speculeren dit weekend over relatieproblemen tussen de prins en de prinses: zij is al zeven weken niet in de openbaarheid verschenen. Er wordt ook gesuggereerd dat het paar ontevreden zou zijn met de belastingen die moeten worden betaald op een deel van de dotatie.

Het paar liet zaterdag een officiële verklaring uitgaan door het paleis. ”Prins Laurent en prinses Claire willen de leugenachtige berichten die opduiken in de media, formeel ontkennen. Ze vragen de pers om hun privéleven en dat van hun kinderen te respecteren”, aldus de persverklaring van het paleis zaterdag.

Het paleis wijst erop dat er slechts één account is voor officiële communicatie van het koningshuis: @MonarchieBe. Dat profiel wordt beheerd door de persdienst van het paleis.


Meer België

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel