Prinses Elisabeth defileert in de regen voor familie

Vorsten

08-10-2020 21:55:59

De Belgische koninklijke familie, allen voorzien van mondkapjes, heeft donderdagavond op het kletsnatte Esplanadeplein van het Jubelpark in Brussel de plechtige intrede en opening van het academisch jaar bijgewoond van de Koninklijke Militaire School.

Er was een bijzondere reden voor koning Filip om met zijn ouders koning Albert en koningin Paola, vrouw en kinderen aanwezig te zijn bij de jaarlijkse plechtigheid. Oudste dochter prinses Elisabeth, hertogin van Brabant, behoorde namelijk tot de nieuwe ‘promotie’ van de KMS. Zij defileerde met haar medeleerlingen voor haar familie op de eretribune. Die beschermde ook enigszins tegen de gutsende regen.

Tijdens de samenkomst werd door koning Filip ook de zogenoemde “Degen des Konings’ uitgereikt. De gelukkige was onderluitenant Thibault Expeels, laureaat voor 2020. De Degen wordt toegekend aan de meest verdienstelijke officier-leerling van de KMS in de academische opleiding.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.