Prinses Elisabeth heeft handen vol aan zomerkamp legeropleiding

Vorsten

2021-07-09 11:33:16

De Belgische prinses Elisabeth heeft voorlopig nog geen vakantie. De 19-jarige troonopvolgster neemt tot het einde van de maand deel aan een zomerkamp van de Koninklijke Militaire School, waar ze een jaar een opleiding volgt. De pers mocht haar vrijdagochtend volgen tijdens onder meer een hindernisparcours.

Na een ontbijt en het groeten van de vlag begonnen Elisabeth en de andere leerling-officieren aan de hindernisbaan. Royaltyverslaggever Wim Dehandschutter deelde via social media beelden van de prinses die onder touwen door tijgert en over obstakels klimt.

Het militaire kamp in Aarlen ging maandag van start en duurt tot 30 juli. Voor de leerling-officieren van de Koninklijke Militaire School maakt het kamp deel uit van de laatste fase van hun eerstejaarsopleiding. Tijdens theoretische en praktische trainingen scherpen de studenten hun militaire vaardigheden en technieken aan.

Elisabeth was vorig jaar mei klaar met haar opleiding aan het Atlantic College in Wales, de school die ook koning Willem-Alexander bezocht en waar zijn tweede dochter prinses Alexia na de zomer begint. Elisabeth koos ervoor een militaire training aan haar internationale opleiding te plakken. Daarmee volgde ze een lange familietraditie. Ook koning Filip, koning Albert en koning Boudewijn gingen naar de Koninklijke Militaire School in Brussel. De kennis die Elisabeth opdoet tijdens haar militaire training komt goed van pas als ze haar vader opvolgt als staatshoofd van België. Dan wordt ze automatisch ook opperbevelhebber van de strijdkrachten.


Meer België

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana