Prinses Elisabeth werkt aan conditie voor militaire school

Vorsten

20-05-2020 13:02:25

De Belgische prinses Elisabeth heeft woensdag de leerkrachten en medestudenten van het UWC Atlantic College in Wales bedankt “voor twee mooie jaren.” De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde gebruikte daarvoor de sociale media van het paleis. Elisabeth (18) is zaterdag klaar met haar opleiding, maar verbleef de afgelopen weken vanwege de coronacrisis al thuis in het kasteel van Laken. De diploma-uitreiking gaat dan ook niet door.

Het bedankje van de hertogin van Brabant, zoals haar weinig gebruikte officiële titel luidt, ging vergezeld van drie nieuwe foto’s van een sportende Elisabeth in het park van het kasteel. Ze was aan het hardlopen om zich fysiek voor te bereiden op de volgende fase in haar opleiding. “Bijna klaar voor de Koninklijke Militaire School!”, luidde het bijschrift. Vanaf 31 augustus gaat ze daar aan de slag, samen met een honderdtal andere eerstejaars die beginnen aan de studie sociale- en militaire wetenschappen.

Tijdens haar studietijd ontvangt de prinses geen dotatie of uitkering van de staat. Koning Filip heeft daar vorig jaar om gevraagd toen zijn dochter meerderjarig werd. Zolang ze nog geen publieke functies vervult, vond hij het niet gepast om haar al een staatsinkomen te geven, ook al had ze er in principe recht op. Wat Elisabeth na de KMS, waar ze naar verluidt een jaar zal blijven, gaat doen is nog niet bekendgemaakt.


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord