Spannende piano-avond voor koningin Mathilde

Vorsten

2016-05-28 11:26:00

Koningin Mathilde beleeft zaterdag een spannende avond. In Bozar, het paleis voor Schone Kunsten in Brussel, komen de laatste twee finalisten van de Koningin Elisabeth muziekwedstrijd aan de beurt. Na afloop wordt bekend gemaakt wie het prestigieuze concours, waarbij dit jaar de piano centraal staat, heeft gewonnen.

Mathilde heeft als beschermvrouw van de wedstrijd al heel wat uitvoeringen bijgewoond. Afgelopen maand ging ze luisteren samen met echtgenoot koning Filip, woensdag werd ze vergezeld door koningin Máxima en donderdag mocht zoon prins Gabriel mee naar het concert. Op de andere finale-avonden was het de beurt aan prins Laurent en prinses Claire en aan prinses Astrid en prins Lorenz om de pianisten aan het werk te zien.

Tien musici hebben hun concert al gegeven. Zaterdag zijn de Japanse Kana Okada en de Amerikaan Henry Kramer, die in 2012 zijn Europese debuut maakte in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, de laatste twee. Daarmee is het nog niet gedaan, want de laureaten geven ook de komende weken nog uitvoeringen en op 9 juni is er een slotconcert in Bozar, waarbij ook het koningspaar weer aanwezig is.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig