Stichting Laurent vangt dakloze hondenbezitters op

Vorsten

22-12-2014 12:40:00

BRUSSEL – Voor het vierde jaar op rij organiseert Stichting Prins Laurent tijdelijke nachtopvang voor dakloze hondenbezitters in de buurt van het Brusselse Centraal Station. Zestien baasjes en hun trouwe viervoeters kunnen daar tot eind februari terecht, meldt persbureau Belga.

”In de hoofdstad van Europa is dit toch het minste wat we kunnen doen?”, aldus Laurent. ”Waarom moeten mensen die geen afstand kunnen doen van hun hond in -10 graden Celsius op straat slapen?”

De broer van de Belgische koning Filip pleit dan ook voor een aanpassing van de regelgeving zodat ook in de normale daklozenopvang plaats komt voor honden. Want volgens Laurent spelen de honden een belangrijke rol in de levens van de daklozen. ”Dit project gaat ook over de hulp die dieren kunnen betekenen in het leven van mensen, net als muziek en planten.”

De stichting van Laurent wil in Antwerpen een soortgelijk project op poten zetten, maar daar zou momenteel nog te weinig interesse zijn.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.