Tevredenheid na handelsmissies prinses Astrid

Vorsten

11-01-2014 09:32:00

BRUSSEL – Het is nog niet officieel besloten of de Belgische prinses Astrid de in maart geplande handelmissie naar Oman en Saoedi-Arabië zal leiden. Maar aan haar beoordeling zal het niet liggen. Ze heeft goede rapportcijfers gekregen voor haar eerste missies die ze afgelopen jaar leidde. Eentje naar Angola in combinatie met Zuid-Afrika en de andere naar India.

Het agentschap voor buitenlandse handel (ABH) is na een evaluatie van de twee reizen tevreden over de prinses. Dat heeft de Vlaamse minister-president Kris Peeters, ook bevoegd voor Buitenlands Beleid, volgens Belga geantwoord op schriftelijke vragen.

Na de troonswisseling in België werd afgesproken dat prinses Astrid voorlopig de handelsmissies zou leiden. Federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zei in oktober vorig jaar dat prinses Astrid “minstens tot aan de verkiezingen van 2014” de missies moest aanvoeren, dus ook de in maart 2014 geplande economische missie naar Oman en Saoedi-Arabië. De Vlaams minister-president Kris Peeters vindt dat die beslissing toekomt aan de raad van bestuur van het Agentschap Buitenlandse Handel en wijst erop dat er nog geen formele beslissing is genomen over Oman en Saoedi-Arabië.

Meer België