Tijdschrift: Filip dineerde tijdens werkbezoek met Margrethe

Vorsten

27-10-2021 23:29:19

Koning Filip van België heeft tijdens zijn werkbezoek aan Denemarken gedineerd met de Deense koningin Margrethe. Volgens het Deense Billed Bladet ging Filip maandag op bezoek op kasteel Frederiksborg, waar Margrethe momenteel verblijft.

Filip kwam maandagavond in Denemarken aan voor het werkbezoek. Kort na aankomst in zijn hotel vertrok hij alweer richting Frederiksborg, waar hij door Margrethe was uitgenodigd voor een privédiner. De laatste officiële ontmoeting tussen de twee was in 2017, toen Filip met zijn vrouw koningin Mathilde op staatsbezoek ging in Denemarken.

De koning werd tijdens het huidige werkbezoek vergezeld door onder anderen ministers van Werk Pierre-Yves Dermagne, Hilde Crevits, Christie Morreale en Bernard Clerfayt. De delegatie maakte in Denemarken kennis met het beleid rondom de arbeidsmarkt en scholing. De koning bezocht onder meer het ministerie van Werkgelegenheid en een farmaceutisch bedrijf.

De Belgische vorst sloot zijn werkbezoek woensdag af met een ontmoeting in het Deense parlement met vertegenwoordigers van de parlementaire commissie voor werkgelegenheid. Ook lunchte hij met Nicolai Wammen, de Deense minister van Financiën.

Meer België