Tsjech wint Koningin Elisabethwedstrijd

Vorsten

29-05-2016 07:52:00

Lukas Vondracek uit Tsjechië is de grote winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd. Dat maakte de organisatie in de nacht van zaterdag op zondag bekend. De Amerikanen Henry Kramer en Alexander Beyer zijn tweede en derde geworden met hun pianospel.

De hoofdprijs, genaamd Grote Internationale Prijs Koningin Elisabeth, bedraagt 25.000 euro. De winnaar mag daarnaast concerten geven in België en andere landen. De vierde prijs ging naar de Zuid-Koreaan Chi Ho Han, Aljosa Jurinic uit Kroatië kreeg de vijfde plek en de Italiaan Alberto Ferro werd zesde.

De internationale wedstrijd heeft tot doel om talentvolle jonge musici te helpen bij de lancering van een internationale carrière, door hen de kans te geven op te treden voor een zeer uitgebreid publiek. De wedstrijd kent afwisselend edities voor viool, piano, zang en volgend jaar ook voor cello. Zowel Koningin Mathilde van België als Koningin Máxima bezochten dit jaar wedstrijdavonden. De vorige piano-editie van de Koningin Elisabethwedstrijd, in 2013, werd gewonnen door de Israëliër Boris Giltburg.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft